Доступність посилання

ТОП новини

Москва готова дозволити спостерігачам ОБСЄ на Донбасі мати пістолети – Лавров


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва готова дозволити міжнародним спостерігачам на сході України мати в якості озброєння пістолети.

В інтерв’ю телеканалу «Россия 1», яке вийшло в ефір 4 червня, Лавров зазначив, що Росія згодна, щоб спостерігачі ОБСЄ уздовж лінії конфлікту і у місцях зберігання зброї мали право на носіння пістолетів для самооборони.

Організація з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ) заявила, що хоче послати збройну поліцейську місію на Донбас, щоб гарантувати проведення місцевих виборів у безпечній атмосфері.

Згідно з Мінськими домовленостями, на Донбасі мають відбутися вибори за українським законодавством.

3 червня президент України Петро Порошенко заявив, що питання про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі, можливо, буде вирішене у 2016 році.

Україна раніше виступила з ініціативою розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ, але проти реалізації ідеї виступала Москва і підтримувані Росією сепаратисти.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр нещодавно заявив, що ОБСЄ розглядає можливість відправлення поліцейської місії в контрольовані сепаратистами райони Донбасу на період проведення там місцевих виборів.

XS
SM
MD
LG