Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційні організації – владі: продемонструйте результат у розслідуваннях щодо Януковича


Низка антикорупційних організацій пропонують українській владі «завершити розмови, припинити обіцянки і продемонструвати результат» у розслідуванні кримінальних правопорушень Віктора Януковича та його соратників і у боротьбі з корупцією.

«Сподіваємось, що українська влада усвідомлює всю критичність потреби активізувати зусилля, спрямовані на боротьбу з корупцією в Україні та її символом – Януковичем та його кримінальними партнерами. Навіть на сьогоднішній день є достатньо правових механізмів для того, щоб це робити», – йдеться у спільній заяві Transparency International Україна, адвокатів Небесної сотні та інших антикорупційних організацій щодо візиту голови правління Transparency International в Україну.

Автори заяви зауважують, що за часів правління Януковича відбувалися «масштабні розкрадання державних коштів та була побудована руйнівна для країни корупційна система, українське суспільство очікує покарання винуватців».

Антикорупційні організації наголошують, що нині вже друга половина 2016 року, а українська правоохоронна система не показала результатів.

Організації вітають візит до України голови правління міжнародної організації Transparency International Хосе Уґаса і закликають українську владу дослухатись до його рекомендацій.

Під час візиту до України заплановані зустрічі Хосе Уґаса з президентом України Петром Порошенком, міністром юстиції Павлом Петренком, генеральним прокурором, парламентським антикорупційним комітетом та, можливо, з представниками новостворених антикорупційних органів – Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Раніше у Transparency International назвали Януковича лідером у рейтингу найбільших корупціонерів світу.

Проти Януковича та ще 16 чиновників були запроваджені санкції ЄС через підозри у незаконному привласненні державних коштів і порушенні прав людини.

XS
SM
MD
LG