Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розповів Меркель і Олланду про ситуацію на Донбасі


(Л-П) Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко
(Л-П) Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд обговорили ситуацію на Донбасі. Про це, як повідомляє прес-служба Адміністрації українського президента, йшлося 6 червня під час їхньої телефонної розмови.

«Глава держави наголосив на порушеннях режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків, що перешкоджає політичному врегулюванню», – зазначили в Адміністрації президента України.

«Співрозмовники погодилися, що питання безпеки і відновлення Україною контролю над кордоном є дуже важливими. Вони також констатували, що санкції проти Росії мають залишатися до повного виконання Мінських домовленостей. Сторони домовилися інтенсифікувати переговори», – додали у прес-службі президента України.

За інформацією української сторони, Порошенко закликав Меркель і Олланда прискорити вирішення у рамках Євросоюзу питання надання українцям безвізового режиму.

Петро Порошенко також звернувся до Франсуа Олланда з проханням посприяти видачі віз для українських вболівальників, які планують відвідати чемпіонат Європи з футболу, що відбудеться у Франції.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG