Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонер Кара-Мурза закликав США розширити список санкцій щодо росіян через порушення прав людини


Володимир Кара-Мурза-молодший
Володимир Кара-Мурза-молодший

Російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза-молодший закликав владу США запровадити нові санкції щодо високопосадовців Росії через порушення ними прав людини в його країні. Про це Кара-Мурза заявив 7 червня в Комітеті у закордонних справах Сенату США.

За його словами, багато урядовців і журналістів, залучених до антиопозиційної пропаганди, повинні бути включені до списку санкцій США за порушення прав людини. На сьогодні в цьому списку є 39 росіян.

«Найефективнішийі особливо найбільш принциповий спосіб покарати тих, хто порушує права людини, це внести їх у цей список санкцій», – сказав Кара-Мурза.

На відміну від радянських чиновників, нинішні російські лідери і пов’язані з Кремлем олігархи мають банківські рахунки на Заході, відправляють туди своїх дітей на навчання, скуповують на Заході нерухомість і яхти, додав опозиціонер.

«Цей подвійний стандарт і лицемірство треба зупинити», – сказав Кара-Мурза, додавши, що внесення російських порушників прав людини в санкційний список США матиме «дуже сильний ефект».

Торік Володимир Кара-Мурза-молодший ледве вижив після отруєння. За його словами, причиною була спроба зупинити його опозиційну діяльність. Нині Кара-Мурза працює у «Відкритій Росії», організації російського магната і супротивника Кремля Михайла Ходорковського.

XS
SM
MD
LG