Доступність посилання

ТОП новини

Пошуки зниклого на Грибовицькому сміттєзвалищі комунальника знову зупинили через загрозу зсуву – ДСНС


Грибовицьке сміттєзвалище
Грибовицьке сміттєзвалище

Через загрозу нового зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова пошуки зниклого працівника комунальної служби призупинили. Про це у середу повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій України.

«У зв’язку із значною загрозою виникнення зсуву сміття та великою небезпекою внаслідок цього пошуково-рятувальні роботи із залученням важкої техніки наразі не проводяться. Пошукові роботи будуть відновлені рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні площа горіння складає приблизно 700 квадратних метрів, додали рятувальники.

Водночас у Львівській обладміністрації повідомили про загрозу нового зсуву через утворену напередодні на сміттєзвалищі тріщину завдовжки 80 метрів.

7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент, у свою чергу, пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Пошуки четвертої людини тривають.

XS
SM
MD
LG