Доступність посилання

ТОП новини

Шимків: у 2015 році частка російського газу в імпорті становила 37%


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявляє, що у 2015 році частка російського газу в імпорті становила 37 відсотків, у 2014 році – 74 відсотки, а у 2013 році – 92 відсотки.

За його словами, ця цифра стрімко прямує до нуля.

При цьому Шимків зазначив, що в Україні питоме споживання енергоресурсів на 1 квадратний метр житла – на 60-70% більше ніж в середньому в країнах ЄС.

6 червня голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що українська сторона купуватиме газ у «Газпрому», якщо його ціна буде нижчою за європейську. За словами Коболєва, «Нафтогаз» продовжує переговори з «Газпромом» щодо умов закупівлі газу і готовий відновити імпорт у третьому кварталі.

Україна останнім часом припинила закупівлі російського газу, купуючи його натомість у країнах Європи за реверсною схемою. Київ використовує для цього частину своїх газогонів у зворотному від проектного напрямку. Востаннє Україна купувала російський газ – 2 мільярди кубометрів для своїх сховищ для проходження зими – наприкінці листопада 2015 року, після чого знову припинила його закупівлі.

XS
SM
MD
LG