Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликає Білорусь збільшити імпорт продуктів до Росії


Олександр Лукашенко (Л) і Володимир Путін під час зустрічі у Мінську, 8 червня 2016 року
Олександр Лукашенко (Л) і Володимир Путін під час зустрічі у Мінську, 8 червня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін закликає Мінськ збільшити постачання сільськогосподарської продукції до Росії й запровадити ембарго щодо західних продуктів, які незаконно перевозять через російсько-білоруський кордон.

Про це Путін заявив 8 червня у Мінську під час білорусько-російського регіонального форуму.

У 2014 році Росія заборонила імпорт низки продуктів з Євросоюзу, США, Канади та інших країн. Це стало відповіддю на санкції Заходу проти Росії, запроваджені через анексію українського Криму та підтримку сепаратистів на Донбасі.

Володимир Путін у середу також мав зустріч з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, під час якої сторони обговорили зокрема ціну російського газу для Білорусі.

Речник російського президента Дмитро Пєсков і прем’єр-міністр Білорусі Андрій Коб'яков заявили 8 червня, що ціна газу є «проблемою».

За словами Коб'якова, це питання не вирішене і переговори триватимуть.

Наразі ціна російського газу для Білорусі становить 142 долари за тисячу кубів. У Мінську заявили, що через падіння курсу рубля щодо долара його вартість має знизитися до 73 доларів.

Москва заявляє, що від початку року Білорусь заборгувала російському газовому монополісту «Газпрому» понад 125 мільйонів доларів.

Білоруська влада відмовляються визнавати борг.

XS
SM
MD
LG