Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вимагають «відставки і затримання» мера Садового


Протестувальники намагаються зайти до Львівської міської ради, 9 червня 2016 року
Протестувальники намагаються зайти до Львівської міської ради, 9 червня 2016 року

УНА-УНСО, активісти якої разом із представниками Спілки ветеранів АТО, іншими громадськими організаціями протестують біля міської ради Львова, вимагає його «негайної відставки і затримання».

Як йдеться в заяві на сайті організації, активісти почали безстроковий пікет міської ради.

«Ми вважаємо мера відповідальним за надзвичайну ситуацію, яка склалась в місті в багатьох питаннях. Терпінню людей є межа... Останньою краплею, що переповнила чашу нашого терпіння, є загроза екологічного лиха, що неминуче насувається на регіон. Ситуація на Грибовецькому сміттєзвалищі сьогодні є не просто жахлива, це некерована катастрофа», – заявив голова Львівської обласної організації УНА-УНСО Артур-Петро Байса.

Штовханина і сльозогінний газ у міській Ратуші Львова (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Андрій Садовий ці заяви поки що не коментував, але пообіцяв надати коментар Радіо Свобода.

Раніше у прес-службі Львівської міськради повідомили, що секретар ради Анатолій Забарило 9 червня вранці оголосив про закриття сесії, на якій мали розглядати питання про ситуацію з Грибовицьким сміттєзвалищем. Депутати не розглянули жодного питання.

За повідомленням, «у сесійній залі виникла сутичка, яку спровокували депутати від ВО «Свобода».

Вранці біля будівлі міської ради виникла штовханина і був розпилений сльозогінний газ. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, будівлю міської ради від ранку посилено охороняли правоохоронці, а всередину мерії пропускали за посвідченнями.

Міського голови Львова Андрія Садового на засіданні не було. Депутати від ВО «Свобода» заявили, що будуть домагатися присутності Садового на засіданні.

На Грибовицькому сміттєзвалищі наприкінці травня сталася пожежа, а потім зсув сміття. Під завалами загинули три людини, ще одну досі шукають.

XS
SM
MD
LG