Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький повернув до ГПУ справи Кузьміна і Войченка


Назав Холодницький
Назав Холодницький

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що очолюване ним відомство повернуло до ГПУ справи щодо колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна і екс-слідчого Сергія Войченка.

«Вивчивши матеріали справи, ми встановили, що тих злочинів, які можуть належати до підслідності НАБУ у зазначених матеріалах немає. Моєю постановою від 2 червня 2016 року обидва кримінальних провадження були повернуті до головного слідчого управління (ГПУ – ред.) для продовження досудового розслідування», – сказав Холодницький 9 червня ефірі телеканалу «112.Україна».

У кінці травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що планує передати до НАБУ кримінальні провадження щодо колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна і екс-слідчого Сергія Войченка. Таке рішення Луценко мотивував тим, що ці справи не можуть розслідуватися у ГПУ, оскільки він є зацікавленою стороною.

31 травня кримінальні провадження передали до НАБУ.

Сергій Войченко розслідував кримінальну справу щодо колишнього голови МВС Юрія Луценка.

У травні 2014 Головне слідче управління Генеральної прокуратури України почало досудове розслідування за фактом організації у 2010 році Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і підбурювання судді Печерського суду Києва до обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Рената Кузьміна оголосили у міжнародний розшук.

XS
SM
MD
LG