Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: до України приїдуть представники прокуратури Франції


Василь Грицак
Василь Грицак

Найближчим часом в Україну прибудуть фахівці генеральної прокуратури Франції для участі в процесуально-слідчих діях у рамках розслідування стосовно затриманого СБУ французького громадянина, підозрюваного в підготовці терактів на «Євро-2016», повідомляє СБУ.

«7 червня до нас надійшло клопотання про надання правової допомоги – вони просять ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Вони братимуть участь у процесуально-слідчих діях із заарештованим громадянином Франції», – заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, перебуваючи в Одесі.

«Думаю, тоді вони переконаються в тому, що ми дійсно не жартуємо – з такими речами просто не жартують. Ми дійсно запобігли серії терористичних актів у Франції», – наголосив він.

6 червня Грицак заявив, що працівники СБУ в травні провели операцію, в результаті якої запобігли серії терактів на території Франції під час «Євро-2016». За повідомленням, СБУ затримала громадянина Франції,який намагався вивезти зброю і вибухівку з України до ЄС. За словами Грицака, об’єктами терактів могли стати мечеть, синагога, державні та адміністративні установи.

7 червня агенція Reuters повідомила, що французькі слідчі вважають, нібито француз, затриманий у травні в Україні зі зброєю і вибуховими речовинами, найімовірніше, брав участь у контрабанді зброї і не є учасником воєнізованого угруповання.

8 червня Служба безпеки України оприлюднила в YouTube фрагменти розмов затриманого і громадянина України, які обговорювали, зокрема, підготовку «деякої операції» та питання передачі вибухівки.

XS
SM
MD
LG