Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку мітингували проти збройної місії ОБСЄ


У Донецьку, що перебуває під контролем підтримуваних Росією сепаратистів, протестували проти збройної місії спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Акцію 10 червня організували лідери угруповання «ДНР».

У Донецьку мітингували проти збройної місії ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

Виступаючи на акції, представник угруповання Денис Пушилін заявив, що запровадження збройної місії ОБСЄ означатиме «повний і беззастережний зрив Мінських домовленостей».

«Скажемо ні збройній місії ОБСЄ на Донбасі», – заявив він.

3 червня президент України Петро Порошенко заявив, що питання про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі, можливо, буде вирішене в 2016 році.

«Півроку тому ми запропонували цю модель, і це питання відкидалося. Сьогодні у нас серйозний дипломатичний успіх, тому що не лише в «нормандському форматі» (Україна, Росія, Франція, Німеччина – ред.), на найвищому рівні ми погодили спільну згоду щодо введення цієї місії, але вже й у Відні, в ОБСЄ під німецьким головуванням наші німецькі партнери розпочали дискусію з питання введення поліцейської місії», – заявив Порошенко.

Україна раніше виступила з ініціативою розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ, але проти реалізації ідеї виступала Москва і підтримувані Росією сепаратисти.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр нещодавно заявив, що ОБСЄ розглядає можливість відправлення поліцейської місії в контрольовані сепаратистами райони Донбасу на період проведення там місцевих виборів.

XS
SM
MD
LG