Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ, який дозволяє іноземцям служити в ЗСУ за контрактом


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав указ, який надає можливість іноземцям проходити за контрактом службу у Збройних силах України.

«Указ спрямований на унормування визначеної законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» системи комплектування посад рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом Збройних сил України іноземцями й особами без громадянства», – повідомляє прес-служба Порошенка.

Як пояснили в прес-службі, підписання цього указу дасть можливість іноземцям й особам без громадянства, які раніше не проходили військову службу у Збройних силах України (які на цей час перебувають у військових частинах), «сумлінно виконати у добровільному порядку, свій обов’язок щодо захисту незалежності й територіальної цілісності України».

У листопаді минулого року президент підписав закон, який дозволяє іноземцям служити в Збройних силах України. Цей закон Верховна Рада ухвалила 6 жовтня. Документ надає іноземцям та особам без громадянства легальну можливість служби за контрактом у ЗСУ та інших військових формуваннях.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 9,4 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG