Доступність посилання

ТОП новини

Фотовиставку про в’язнів Кремля представить у Києві журналіст Радіо Свобода


Антон Наумлюк
Антон Наумлюк

У Києві 14 червня відкриється фотовиставка журналіста Радіо Свобода Антона Наумлюка під назвою «Суд абсурду». На ній будуть представлені фотографії з судових засідань у справах «в’язнів Кремля» – українських громадян, переслідуваних у Росії та окупованому Криму з політичних мотивів.

Як повідомляють організатори виставки, на виставці будуть представлені фотографії із зали суду у справі Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Сергія Литвинова, Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

Виставка складатиметься з чотирьох блоків: «Справа Савченко», «Справа кримських «терористів» (Олег Сенцов, Олександр Кольченко), «Чеченське справа» (Станіслав Клих, Микола Карпюк), а також «Справа «карателя» (Сергій Литвинов).

«У фотороботах відображені всі дійові особи процесів: від самих ув’язнених і їхніх родин до представників російського «кривосуддя». Фотовиставка «Суд абсурду» є наочною демонстрацією страждань, несправедливості і жорстокості, притаманних сучасній судовій системі Росії, яка більше нагадує театр абсурду», – йдеться в повідомленні.

Кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк – автор статей про судові процеси над українцями в Росії. Виставка організована правозахисною ініціативою «Євромайдан SOS» у межах кампанії LetMyPepleGo спільно з «Кримським домом».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG