Доступність посилання

ТОП новини

У справі про смерть військового Тимощука розглядається три основні версії – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У справі про смерть військовослужбовця Ігоря Тимощука 31 травня у Національному військово-клінічному медичному центрі Міністерства оборони України розглядається три основні версії: нещасний випадок, насильство щодо нього з боку військових і вбивство. Про це 10 червня повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

За цим повідомленням, слідчі з’ясовують обставини, механізм та час одержання тілесних ушкоджень, які стали причиною смерті, а також інших тілесних ушкоджень, виявлених у Тимощука.

Для перевірки версії позастатутних відносин серед військовослужбовців та ймовірності його побиття командирами, необхідно допитати понад 90 військовослужбовців, які проходили з ним службу і на даний час звільнені в запас, зауважили у військовій прокуратурі.

«Після проведення комплексу слідчих дій та отримання висновків судово-медичної експертизи буде прийняте законне рішення. Слідство триває», – йдеться у повідомленні.

32-річний солдат Ігор Тимощук помер у головному військовому клінічному госпіталі Києва.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко на час розслідування загибелі солдата, який служив у селі Семиполки на Київщині, усунув від виконання службових обов’язків командира військової частини та командира підрозділу.

XS
SM
MD
LG