Доступність посилання

ТОП новини

Російській журналіст Кисельов просить Порошенка про захист російських опозиціонерів


Євген Кисельов
Євген Кисельов

Російській журналіст Євген Кисельов звернувся з відкритим листом до президента України з проханням вирішити питання про надання політичного притулку російським опозиціонерам. Відкритий лист опублікований 10 червня виданням «Новое время».

Кисельов заявляє, що у Росії існує небезпека його свободі і життю через відкриття ФСБ кримінальної справи через його публікації на підтримку Надії Савченко.

«Всі подробиці справи мені поки невідомі, але вже був... влаштований обшук у квартирі моєї 88-річної тещі... ФСБ вже веде жорсткий психологічний пресинг щодо моїх родичів», – повідомляє журналіст.

«Максимальний публічний розголос для мене зараз – чи не найефективніший спосіб захисту. Крім того, мені хотілося б, щоб мій лист прочитали не тільки Ви, але й інші українські політики і чиновники, від яких залежить доля людей, котрі опинилися в моєму становищі і навіть набагато гіршому», – пише Кисельов.

Він нагадав про викрадення російськими спецслужбами в Києві за часів Януковича російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва. Кисельов просить Петра Порошенка узяти під свій контроль питання щодо політичного притулку російських опозиціонерів. Російський журналіст просить про зустріч для обговорення цієї проблеми.

Євген Кисельов нині постійно живе в Україні. До квітня 2016 року він працював на телеканалі «Інтер», але звільнився, оскільки у нього «назріла потреба зайнятися новими проектами в царині незалежної політичної журналістики». Кисельов стверджує, що за останні три роки жодного разу не був у Росії. Наприкінці 1990-х і початку 2000-х Євген Кисельов очолював російський телеканал НТВ.

XS
SM
MD
LG