Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: українці заслуговують на кращу владу


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат Надія Савченко вважає, що Україні необхідні дострокові парламентські вибори, щоб принести «свіжу кров» в українську політику, повідомляє Associated Press .

В інтерв’ю цьому агентству 10 червня Савченко заявила, що «українці заслуговують на кращу владу, ніж вони мають».

За її словами, влада у Києві не виправдала сподівання громадян України після Євромайдану.

7 червня Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким.

Савченко, яку у Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва у травні. Російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані торік у зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

Перебуваючи у СІЗО в Росії, Надія Савченко відкидала інкриміновані їй звинувачення і декілька разів оголошувала голодування, у тому числі сухе, з вимогою звільнити її.

На парламентських виборах у 2014 році Савченко була обрана до Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG