Доступність посилання

ТОП новини

Порошенку доповіли про ліквідацію пожежі на сміттєзвалищі під Львовом


Гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі (архівне фото)
Гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі (архівне фото)

Рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі під Львовом, повідомляє речник президента України Святослав Цеголко з посиланням на голову Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Пожежу на сміттєзвалищі під Львовом ліквідовано. Про це президентові щойно доповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін», – написав Цеголко ввечері 10 червня у Facebook.

«Президент доручив відповідним службам здійснити необхідні заходи для запобігання загорянь у майбутньому. Як повідомив голова ДСНС, на сміттєзвалищі залишиться чергувати підрозділ надзвичайних ситуацій», – зазначив Цеголко.

У ДСНС повідомляють про контрольованість ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Станом на 19 годину 10 червня ситуація на сміттєзвалищі стабільна та контрольована. Відкритих осередків горіння немає. Силами ДСНС здійснюється проливка окремих осередків тління сміття на площі близько 50 метрів квадратних. Продовжуються роботи щодо пошуку зниклого працівника підприємства «Збиранка», – мовиться у повідомленні ДСНС.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Пошуки четвертої людини тривають.

7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент, у свою чергу, пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

XS
SM
MD
LG