Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: затримали Олександра Сухомлина, якого підозрюють у причетності до розкрадання скрапленого газу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України заявляють про затримання Олександра Сухомлина, якого підозрююють у причетності до розкрадання скрапленого газу.

«Вчора був затриманий один із організаторів схеми по розкраданню скрапленого газу, активний член злочинної організації угруповання громадянин Сухомлин», – заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Він підозрюється в тому, що, перебуваючи в 2010-2014 роках на посаді голови Аукціонного комітету з продажу скрапленого газу, діючи в попередній змові з Януковичем, Азаровим та Курченком, незаконно заволодів майном ПАТ «Укргазвидобування» і «Укрнафта», а саме виробленим ними скрапленим газом на загальну суму понад 2 мільярди гривень», – додав він.

За даними Луценка, наразі на території чотирьох областей відбуваються обшуки за місцем проживання і попередніх місць роботи Сухомлина.

Генпрокурор додав, що Голосіївський районний суд Києва вже обрав Сухомлину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Сухомлин був двічі заступником міністра економіки, зокрема у 2010 році в уряді прем’єр-міністра Миколи Азарова, а у жовтні 2014 року його призначили заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України в уряді Арсенія Яценюка, він пропрацював 8 днів.

Сухомлин також входив до складу Аукціонного комітету спецаукціону з продажу скрапленого газу держкомпаніями «Укргазвидобування» і «Укрнафта».

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з «Сім’єю» колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Компанії групи СЄПЕК Сергія Курченка викуповувала практично весь обсяг скрапленого газу на аукціонах держкомпанії «Укргазвидобування» упродовж кількох років.

XS
SM
MD
LG