Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про «напружену, але контрольовану» обстановку в зоні АТО


Після обстрілу на передовій на околиці Авдіївки, архівне фото
Після обстрілу на передовій на околиці Авдіївки, архівне фото

У прес-центрі штабу антитерористичної операції на сході України проти підтримуваних Росією сепаратистів і російських військ повідомили, що ситуація в зоні АТО залишається напруженою, але контрольованою. Протягом минулої доби по позиціях Збройних сил України було здійснено 49 обстрілів, із них 24 на маріупольському напрямку, 19 на донецькому та 6 на луганському.

При цьому було здійснено 29 мінометних та 4 артилерійські обстріли опорних пунктів із забороненої мінськими угодами зброї, повідомив речник Сергій Жмурко.

За його словами, на маріупольському напрямку під мінометним вогнем опинились позиції поруч із Красногорівкою, Мар’їнкою, Новотроїцьким та Березовим, а поблизу Водяного, Гранітного та Тарамчука обстріли велись зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем.

На донецькому напрямку неспокійно було поруч із Авдіївкою та її промзоною, де по українських військах вели вогонь із кулеметів, гранатометів і зенітних установок, а згодом ще і з мінометів. Там же з 21.00 і до півночі з мінометів та гармат по українських військових було випущено близько 400 мін та снарядів. Під ударами артилерії опинились і укріплення поблизу Опитного та шахти «Путилівської». Також бойовики двічі з мінометів обстріляли пункт пропуску Майорськ. А поблизу Невельського, Майорська та Зайцева вогонь по українських позиціях вівся з кулеметів, гранатометів різних систем та мінометів.

На луганському напрямку противник зі стрілецької зброї та гранатометів вів обстріли неподалік Новозванівки та Новоолександрівки, повідомили у штабі.

Донецькі сепаратисти на цей час заявили, що протягом ночі по їхніх позиціях на околицях Донецька, Ясинуватої, Макіївки, Докучаєвська й Оленівки українські війська випустили 167 мін і снарядів. За їхніми твердженнями, йшлося про 35 снарядів калібру 152 мм, 20 снарядів калібру 122 мм, 67 мін калібру 120 мм і 45 мін калібру 82 мм.

Луганські сепаратисти заявили про чотири обстріли їхніх позицій українськими військами за всю попередню добу. За їхніми словами, ці обстріли відбулися поблизу села Калинова з 82-міліметрового міномета, гранатометів і стрілецької зброї.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG