Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення, заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку підтримувані Росією бойовики продовжують обстріли біля Донецького аеропорту, горлівської агломерації та світлодарській дузі, вчора бойовики застосовували міномети на всій ділянці фронту.

«Кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-міліметровимх мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки. Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів Шахти Путилівської (також відомої як Шахта Бутовка) суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби. На північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122-мм калібру та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів», – сказав він.

За даними речника АТО, на маріупольському напрямку кількість обстрілів знизилася вдвічі, неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногоровки.

Напередодні волонтер і представник добровольчого підрозділу «Добровольчий український корпус» «Правого сектору» Володимир Регеша повідомив Радіо Свобода, що в ніч на неділю, 12 червня, внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка», що на околиці Донецька, загинули четверо бійців «ДУК ПС». Він заявив, що отримував інформацію безпосередньо з поля бою: один зі снарядів із самохідної артилерійської установки бойовиків влучив у бліндаж, у якому перебували загиблі.

Водночас 12 червня у штабі АТО повідомили, що за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 12 були поранені. А на запитання з приводу повідомлень про загиблих він відповів, що таку інформацію перевіряють і повідомлять про з’ясовані дані на наступному черговому брифінгу.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли з важких озброєнь Горлівку, околиці Ясинуватої та Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема біля села Калинове і Веселогорівки.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG