Доступність посилання

ТОП новини

Влада Франції: російські «хулігани», що брали участь у сутичках, були добре треновані


Бріс Робін
Бріс Робін

Прокуратура Марселя заявила про участь у сутичках із британськими уболівальниками 11 червня більше ніж 150 російських громадян, які пройшли спеціальну підготовку.

За словами прокурора Бріса Робіна, участь у сутичках «взяли 150 російських уболівальників, які насправді були хуліганами», готовими до «надшвидких, наджорстоких дій».

Як заявив Робін, 10 футбольних фанатів, зокрема шестеро британців, постануть перед судом за звинуваченням у «насильстві із застосуванням зброї». Він додав, що двох росіян видворяють із Франції.

У сутичках між російськими й британськими уболівальниками в Марселі постраждали 35 людей, принаймні один британець перебуває у критичному стані.

Помічник головного констебля Великобританії Марк Робертс заявив, що у багатьох громадян Росії, які брали участь у сутичках, були ножі.

За участь в бійках фанатів з Росії Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) порушив дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу, звинувативши уболівальників у расизмі, участі в масових заворушеннях і використанні піротехніки. В УЄФА при цьому заявили про можливу дискваліфікацію збірних Росії і Англії з чемпіонату Європи, якщо сутички за участю фанатів з цих країн продовжаться.

УЄФА має ухвалити рішення щодо Російської федерації футболу 14 червня.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, вболівальники з його країни «вели себе неналежним чином» і припустив, що УЄФА накладе штраф.

XS
SM
MD
LG