Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: антикорупційна прокуратура взяла зразки почерку в Охендовського


Михайло Охендовський (©Shutterstock)
Михайло Охендовський (©Shutterstock)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура взяла в голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського зразки почерку, повідомив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

За його словами, також Охендовському запропонували пройти перевірку на поліграфі, однак він відмовився від цієї процедури.

Раніше сьогодні у Національному антикорупційному бюро України дав свідчення як свідок заступник голови ЦВК Андрій Магера у справі щодо так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів. У звітності фігурують і видатки на Центральну виборчу комісію, зокрема – на її нинішнього голову (а тоді – члена ЦВК) Михайла Охендовського.

У ЦВК інформацію про ймовірні зв’язки з Партією регіонів її членів назвали спробою зриву довиборів у семи округах, запланованих на 17 липня. Сам Михайло Охендовський заявив, що ніколи не брав хабарів і їздив у відрядження лише від ЦВК.

У лютого 2004 року Охендовського призначили членом Центральної виборчої комісії, у липні 2013 року його обрали головою ЦВК.

XS
SM
MD
LG