Доступність посилання

ТОП новини

Луценко просить ВККС притягнути до відповідальності 2 суддів через справу Іванющенка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав заяви до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду Києва, якими допущено, як вважають у ГПУ, неналежну процесуальну поведінку під час розгляду клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка.

Як повідомляє прес-служба відомства, слідчі судді, порушуючи положення кримінального процесуального законодавства України, майже два місяці не ухвалювали рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, які підлягають негайному розгляду.

«Вказане безпідставне затягування розгляду клопотань мало наслідком неотримання вчасно дозволу на затримання Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку, що унеможливлює затримання та арешт розшукуваної особи з її екстрадицією», – додають у Генпрокуратурі.

У січні минулого року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук бізнесмена Юрія Іванющенка. Суд також заарештував його рахунки в Швейцарії. Він є у списку осіб, проти яких Захід застосував санкції.

7 червня народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що українські суди досі не можуть розглянути клопотання прокуратури про санкції на арешт Іванющенка. За його словами, Інтерпол припинила розшук Іванющенка, Генпрокуратура намагалася повернути Іванющенка в розшук.

Того ж дня у Генпрокуратурі України заявили, що департамент спеціальних розслідувань здійснює «активне досудове розслідування» в справі бізнесмена Юрія Іванющенка в кримінальних провадженнях щодо розкрадання коштів Кіотського протоколу у 2012-2014 роках.

9 червня ГПУ оскаржила рішення суду, яким прокурора зобов’язували закрити кримінальне провадження щодо бізнесмена Юрія Іванющенка.

XS
SM
MD
LG