Доступність посилання

ТОП новини

Путін підписав укази про помилування Афанасьєва і Солошенка


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про помилування засуджених в Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

Як повідомляє прес-служба Кремля, українці звільненні від відбування відбування покарання у вигляді позбавлення волі.

Обидва укази вступають в силу з дня підписання.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що Солошенко і Афанасьєв перебувають на борту українського літака і вилітають з Москви до України.

Прес-служба Порошенка повідомила, що зустріч президента з Афанасьєвим і Солошенком запланована на 17:00.

Напередодні про можливий обмін українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, засуджених в Росії і визнаних політв’язнями, повідомила газета «Дзеркало тижня», посилаючись на джерело в Адміністрації президента України. За інформацією видання, повернення українців має відбутися 14 червня.

Раніше повідомлялося про можливий обмін двох громадян Росії, підозрюваних у справі подій 2 травня 2014 року в Одесі, на Солошенка й Афанасьєва. За даними ЗМІ, їх обміняли на Олену Гліщинську і Віталія Діденко, яких звинувачують в сепаратизмі – вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії».

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбував 6-річне ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG