Доступність посилання

ТОП новини

Російських вболівальників у Франції затримали на добу – Шпригін


Французька поліція біля автобуса з російськими вболівальниками поблизу Канн, 14 червня 2016 року
Французька поліція біля автобуса з російськими вболівальниками поблизу Канн, 14 червня 2016 року

Російські футбольні вболівальники, затримані 14 червня французькою поліцією, залишаться у відділку ще на добу. Як повідомив президент Всеросійського об’єднання вболівальників Олександр Шпригін, французька сторона планує провести слідчі дії.

За повідомленням Шпригіна, групу вболівальників етапують до Марселя.

Затримання 43 російських громадян, які приїхали вболівати за російських футболістів, підтвердило агентство France-Presse.

Раніше повідомлялося, що французька влада перевіряє особи російських футбольних вболівальників, шукаючи тих, хто може бути причетний до сутичок із британськими фанатами, внаслідок яких на вихідних були поранені десятки людей.

Представник влади департаменту Приморські Альпи Франсуа-Ксав’є Лауш 14 червня заявив, що поліція перевіряє паспорти 29 російських фанатів у готелі поблизу Марселя, шукаючи тих, хто може становити небезпеку для громадського порядку. За його словами, декого з російських уболівальників вирішили перевезти до прикордонного центру утримання.

За словами Олександра Шпригіна, у вівторок поліція зупинила автобус з російськими вболівальниками біля Канн, пасажирів перевіряли на наявність зброї та наркотиків.

Про ситуацію проінформували російське консульство. Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що консульство захищатиме інтереси своїх вболівальників.

Напередодні прокуратура Марселя заявила про участь у сутичках з британськими уболівальниками 11 червня понад 150 російських футбольних хуліганів, які пройшли спеціальну підготовку.

Внаслідок сутичок у Марселі постраждали більше ніж 30 людей, деякі з них перебувають у тяжкому стані.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) порушив дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу, звинувативши російських уболівальників у расизмі, участі в масових заворушеннях і використанні піротехніки. В УЄФА при цьому заявили про можливу дискваліфікацію збірних Росії і Англії і відсторонення від участі в чемпіонаті Європи, якщо сутички за участю фанатів з цих країн не припиняться.

XS
SM
MD
LG