Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура АРК при ГПУ повторно викликає на допит депутатів і чиновників з Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму, яка працює при Генпрокуратурі України, повторно викликає на допит 760 колишніх і нинішніх депутатів кримського і севастопольського парламенту, а також держслужбовців з Криму.

В оприлюднених на сайті відомства повістках відзначається, що більшість зазначених осіб викликаються на допит в рамках кримінального провадження щодо державної зради.

Прокуратура АРК також розслідує щодо кримських чиновників кримінальні провадження за низкою статей Кримінального кодексу України: стаття 110 про посягання на територіальну цілісність України, 437 – планування, підготовка, розв’язання та ведення агресивної війни, 113 – диверсія.

Держслужбовці та депутати з Криму викликаються як підозрюваних на 15 - 17 і 21 червня. Всі вони раніше були викликані на допит на початку червня.

У прокуратурі АРК проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії розповіли, що в разі неявки зазначених осіб їм будуть спрямовані повістки втретє і після цього слідство може виступити з клопотанням до Апеляційного суду Києва про дозвіл на проведення досудового розслідування.

1 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що опубліковані 727 повісток прокурорам, суддям і депутатам, яких звинувачують у держзраді.

26 березня 2015 року Генпрокуратура України оголосила в розшук 76 колишніх депутатів Верховної Ради Криму. Також були оголошені в розшук депутати Севастопольської міськради. Всі вони підозрюються у держзраді.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низка економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG