Доступність посилання

ТОП новини

«Аргументи тижня – Крим»: арешт шеф-редактора пов’язаний із професійною діяльністю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У редакції кримського інтернет-видання «Аргументи тижня – Крим» повідомляють про арешт затриманого напередодні в Сімферополі головного редактора ресурсу Олексія Салова. У редакції пов’язують це з його професійною діяльністю.

«Вчора був узятий під варту шеф-редактор сайту «Аргументи тижня – Крим» Олексій Салов. Це затримання пов’язане з його журналістською роботою у Володимирі шість років тому. Олексій не боявся говорити правду, іноді навіть непривабливу, комусь незручну. І, мабуть, в регіоні це багатьом не подобалося», – йдеться в офіційній заяві редакції, опублікованій 15 червня.

У редакції не уточнюють, на який термін арештований Салов і яка офіційна причина його затримання. За повідомленнями, термін утримання під вартою визначено на два місяці, які він проведе в СІЗО.

Редакція сподівається, що арешт Салова – непорозуміння, яке буде вирішене в найкоротші терміни. «У будь-якому випадку ми будемо боротися за чесне ім’я нашого колеги і робити все, щоб справедливість перемогла. І як можна швидше», – йдеться в заяві редакції.

Офіційних коментарів силових відомств Криму, підконтрольних Росії, щодо затримання й арешту Салова немає.

14 червня в Сімферополі кримські журналісти стали очевидцями затримання в одному з кафе шеф-редактора видання «Аргументи тижня – Крим» Олексія Салова.

Після незаконної анексії Криму Росією в березні 2016 року співробітники кримського управління ФСБ регулярно проводять обшуки у журналістів і допити. Міжнародні журналістські організації закликають припинити тиск на пресу в Криму.

Підконтрольна Росії влада Криму стверджує, що заяви правозахисників про порушення прав людини на півострові перебільшені.

XS
SM
MD
LG