Доступність посилання

ТОП новини

Під Дніпропетровською обласною радою мітингують бійці


Під Дніпропетровською обласною радою 15 червня мітингували бійці. У двох акціях брали участь по кілька десятків людей. Учасники першої, що тривала від ранку, – бійці добровольчих формувань, що не входять до складу Збройних сил України, вимагають від обласної ради визнання їх бодай на обласному рівні.

За словами речника обласного осередку національного руху «ДІЯ» Ігоря Куликовського, бійці розраховують на те, що облрада ухвалить рішення про «офіційне визнання» добровольців на території області, розробивши механізм надання їм відповідних документів, а згодом – пільг.

«Ми розуміємо, що для цього потрібна політична і особиста воля депутатів ради та керівництва області», – сказав Куликовський.

Учасники другого пікету – демобілізовані учасники бойових дій на Донбасі – тримали в руках плакати з написами «Землю учасникам АТО». За їхніми словами, вони прийшли під облраду вимагати розв’язання проблем із виділенням земельних ділянок, належних їм за законом, – під забудову в межах міста і для ведення сільгоспдіяльності поза ним.

Як зауважують демобілізовані бійці, за понад рік бюрократичної тяганини одиницям із них вдалось отримати документи на право власності на землю.

«В управліннях земельних ресурсів нам кажуть: шукайте землю самостійно. Коли ми приносимо документи, що певна ділянка вільна і ми хочемо її отримати, якимось дивним чином на неї вже хтось зробив подання. Виходить, що ми шукаємо землю для когось, а самі нічого не отримуємо», – заявили учасники пікету.

Учасники обох акцій протесту передали свої вимоги депутатам, які зібралися на чергову сесію обласної ради.

XS
SM
MD
LG