Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Київ ініціює день зустрічі родичів із заручниками бойовиків на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На засіданні підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в Мінську Україна запропонувала визначити день, коли родичі зможуть відвідати полонених, що перебувають на території, підконтрольній угрупованням «ДНР» і «ЛНР». Про це повідомила прес-секретар представника України в групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Україна ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частини Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли провідати своїх рідних, які перебувають в заручниках на території ОРДЛО. Таке відвідування може статися під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста. Питання звільнення незаконно утримуваних осіб – найбільш чутливе і складне, але ми продовжуємо цю роботу і наполягаємо на тому, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близьких», – написала Оліфер у Facebook.

За її словами, українська сторона рішуче поставила питання про звільнення заручників «як тих, хто перебувати на території ОРДЛО, так і тих, кого утримують в Росії». «Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення в форматі «25 на 50». Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місце перебування наших людей – це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб», – заявила речниця Кучми.

7 червня віце-спікер Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що в полоні підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі залишається 113 громадян Україна.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 15 червня заявив, що у в’язницях Росії перебуває, за різними даними, від 29 до 38 політв’язнів – громадян України.

XS
SM
MD
LG