Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облрада визнала бійців-добровольців після протесту


Бійці-добровольці домоглись визнання від облради Дніпра
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Бійці-добровольці домоглись визнання від облради Дніпра

Дніпропетровська обласна рада ухвалила рішення про визнання бійців добровольчих формувань, жителів області, що не входять до Збройних сил України, на регіональному рівні та вирішила створити комісію із надання їм статусу бійців-добровольців АТО. Таке рішення було затверджене на черговій сесії Дніпропетровської обласної ради 15 червня.

За відповідне рішення присутні у залі депутати облради проголосували одностайно. Депутати фракції «Опозиційного блоку» у повному складі в сесії участі не брали.

За рішенням обласної ради, бійцям-добровольцям, які проживають області, будуть надані відповідні посвідчення. Окрім того, облрада вирішила звернутись до Верховної Ради з пропозицією законодавчого врегулювання процедури встановлення статусу, обсягу соціальних пільг та гарантій для учасників добровольчих формувань.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода депутат обласної ради Олег Мороз, щоб статус бійців-добровольців був підкріплений пільгами, ще належить ухвалити зміни до цьогорічного обласного бюджету або запланувати відповідні статті видатків у бюджеті наступного року.

«Поки такої статті немає, все це голослівно. Я думаю, ми внесемо відповідні статті до обласного бюджету», – зауважив він.

Рішенню обласної ради передував пікет бійців кількох добровольчих підрозділів, що не входять до Збройних Сил України. Учасники розповідали що з різних причин не можуть легалізуватись у складі української армії як військовослужбовці – хтось через вік, хтось через медичні обмеження, хтось через відсутність громадянства.

XS
SM
MD
LG