Доступність посилання

ТОП новини

WADA заявляє про перешкоди щодо проведення допінг-тестів російським спортсменам


Набір допінг-офіцера
Набір допінг-офіцера

У новій доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) мовиться, що цьогоріч були зірвані сотні спроб провести тести на вживання допінгів російськими спортсменами.

У доповіді, опублікованій 15 червня, зазначається, що з лютого по травень з різних причин були відхилені чи скасовані 736 таких спроб.

У документі WADA йдеться, що фахівців агентства залякували і погрожували видворенням з Росії спецслужбами, а у взяті зразки втручалися митні служби.

У доповіді мовиться, що у 49 з 52 позитивних допінг-проб, узятих у російських спортсменів, був виявлений мельдоній, який з 1 січня 2016 року входить до списку заборонених препаратів.

Доповідь Всесвітнього антидопінгового агентства була опублікована за два дні до того, як має бути вирішене питання, чи братимуть російські спортсмени участь в Олімпіаді, яка має відбутися у серпні у Ріо-де-Жанейро.

Всесвітнє антидопінгове агентство почало розслідування можливого застосування допінгу російськими спортсменами під час зимової Олімпіади в Сочі.

Росія була відсторонена від змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. У середині травня президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах допустив можливість відсторонення всієї російської збірної від участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

XS
SM
MD
LG