Доступність посилання

ТОП новини

США планують виділити ще 220 мільйонів доларів допомоги для реформування України – Байден


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Вашингтон планує виділити додатковий обсяг допомоги Києву для здійснення нею необхідних реформ. Про це за підсумками переговорів віце-президента США Джозефа Байдена з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом повідомила прес-служба Білого дому.

«На підтримку зусиль України в здійсненні економічних, політичних та енергетияних реформ віце-президент повідомив, що після завершення процедур сповіщення про це Конгресу Білий дім планує надати цього року 220 мільйонів доларів нової допомоги Україні», – мовиться в повідомленні.

Як інформує прес-служба Білого дому, на зустрічі з Гройсманом 15 червня Байден висловив «рішучу підтримку амбітних реформ прем’єр-міністра і високо оцінив сміливі реформаторські кроки, до яких його кабінет уже вдався за два перші місяці перебування на посаді».

Також віце-президент США висловив стурбованість через погіршення ситуації з безпекою на сході України й наголосив, що санкції проти Росії будуть чинними, поки Москва «повністю не реалізує свої зобов’язання за Мінськими угодами».

Раніше Гройсман повідомив, що на зустрічі в Білому домі 15 червня сторони обговорили питання реформ в Україні та підтримку цих реформ із боку США.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман до 17 червня перебуватиме з робочим візитом у США.

Це перший візит урядової команди на чолі з Володимиром Гройсманом до Вашингтона та Нью-Йорка. Гройсман був обраний прем’єр-міністром 14 квітня, він є наймолодшим керівником уряду в історії України.

XS
SM
MD
LG