Доступність посилання

ТОП новини

Президент Білорусі похвалився успішним випробуванням нової ракетної зброї


Олександр Лукашенко, архівне фото
Олександр Лукашенко, архівне фото

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав нинішній день «щасливим у плані безпеки й оборони» завдяки успішному пускові з розробленої в цій країні ракетної зброї.

За його словами, випробування відбулися дуже успішно. «Ракети вразили ціль за півтора метра буквально від вказаних цілей – перший залп. Другий залп – буквально за десяток метрів. Це ідеально», – сказав Лукашенко.

Він додав, що йдеться про ракетні комплекси, створені в самій Білорусі протягом двох років.

Президент також доручив прем’єр-міністрові Олександрові Кобякову розглянути питання про те, щоб подати до нагородження державними нагородами тих, хто зробив внесок у створення цієї зброї.

За повідомленням білоруського агентства «БелТА», в четвер у цій країні вперше здійснили бойові пуски реактивної системи залпового вогню «Полонез», яку беруть на озброєння Збройні сили Білорусі.

Як заявляють у Раді безпеки Білорусі, цей комплекс здатен вражати живу силу й техніку на відстанях від 50 до 200 кілометрів із великою точністю.

Як пишуть спеціалізовані ЗМІ, РСЗВ «Полонез» калібру 300 чи 301 мм є, найімовірніше, спільною розробкою з Китаєм – зокрема, дуже ймовірне використання для неї нової китайської ракети A200, що має якраз такі характеристики, що заявлені в білоруському комплексі.

XS
SM
MD
LG