Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: депутат Онищенко нині перебуває за межами України


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що народний депутат Олександр Онищенко, щодо якого сьогодні до Верховної Ради внесли подання на зняття недоторканності і притягнення його до відповідальності, нині перебуває за межами України.

Як повідомляє прес-служба бюро з посиланням на дані Державної прикордонної служби, Онищенко вилетів на чартерному рейсі в напрямку французького міста Ніцца 14 червня о 19:54, станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повертався.

«Якими б мотивами не керувався Онищенко, виїжджаючи за кордон та розповсюджуючи неправдиву інформацію про місце свого перебування, наразі не існує жодного законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу його пересування», – мовиться у повідомленні.

У НАБУ наголошують, що поки з Онищенка не буде знято депутатську недоторканність, будь-які закиди на адресу НАБУ в тому, що його не затримали або йому «нібито дали втекти», є неприпустимими.

«Я хочу наголосити, до яких би дій не вдавався Олександр Онищенко, Національне бюро реагуватиме пропорційно, аби не дати йому уникнути відповідальності. Якщо він навіть прийме рішення переховуватись від слідства, його буде оголошено у міжнародний розшук. Для цього існують усі необхідні механізми», – сказав директор Національного бюро Артем Ситник.

15 червня співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». Тоді ж у НАБУ повідомили, що місце перебування Онищенка відоме, він перебуває в Україні.

Водночас депутат Олександр Онищенко повідомив виданню «Українська правда», що обшуки відбувалися у його приймальні. Він заявив, що показав співробітникам НАБУ всі документи, що це офіційна приймальня народного депутата, але вони продовжували «займатися бєспрєдєлом».

XS
SM
MD
LG