Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: штат Донецької обласної ВЦА укомплектований лише наполовину


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Штат Донецької обласної військово-цивільної адміністрації укомплектований всього на 52 відсотки. Про це в ефірі радіопроекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Це не жахливий показник. У деяких департаментах є проблеми», – заявив Жебрівський.

Основною проблемою в ситуації, що склалася, за словами голови Донецької обласної ВЦА, є маленька заробітна плата працівників.

Також він заявив, що в цілому робота обласної адміністрації потребує модернізації.

Відповідно до закону України «Про військово-цивільні адміністрації» від 3 лютого 2015 року, ВЦА утворюються як тимчасовий вимушений захід з елементами військової організації управління для гарантування безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі проведення антитерористичної операції.

В Україні створені Луганська та Донецька обласні військово-цивільні адміністрації й низка районних. Від жовтня 2014 року Донецька обласна адміністрація розташована в місті Краматорську.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

XS
SM
MD
LG