Доступність посилання

ТОП новини

У ЦРУ попередили про плани «Ісламської держави» щодо терактів на Заході


Джон Бреннан на слуханні в комітеті з питань розвідки Сенату, Вашингтон, 16 червня 2016 року
Джон Бреннан на слуханні в комітеті з питань розвідки Сенату, Вашингтон, 16 червня 2016 року

Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан заявив, що екстремістське угруповання «Ісламська держава» намагається розмістити на Заході бойовиків, готових до нових терактів.

Як сказав він на слуханні в комітеті з питань розвідки Сенату США, угруповання має на Заході й по всьому світі великий резерв із десятків тисяч своїх прихильників, які потенційно можуть стати виконавцями нападів.

Крім того, додав Бреннан, «Ісламська держава» також, імовірно, намагається передислокувати своїх бойовиків до західних країн, під виглядом чи то біженців, чи просто законних подорожніх.

За його словами, угруповання зазнало значних втрат у Сирії й Іраку, але все-таки далі здатне здійснювати напади в усьому світі, і весь поступ Заходу в боротьбі з ним і на полі бою, і в фінансовій галузі ще не зміг зменшити здатностей угруповання до тероризму і до охоплення всього світу.

Він виступив через лічені дні по тому, як у США чоловік, що називав себе прихильником «Ісламської держави», вбив 49 людей у гей-клубі в місті Орландо у штаті Флорида. Це було наймасовіше таке вбивство в історії США.

XS
SM
MD
LG