Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підтвердили загибель у Сирії не менш як десятого військового


Російські військові на військово-повітряній базі Хмеймім у Сирії, архівне фото
Російські військові на військово-повітряній базі Хмеймім у Сирії, архівне фото

Міністерство оборони Росії підтвердило, що від поранень, зазнаних у Сирії, помер іще один російський військовослужбовець.

Як інформує російське агентство «Інтерфакс – Агентство військових новин», у пресовій службі Міноборони повідомили, що молодший сержант-контрактник, артилерист Михайло Широкопояс помер 7 червня в Головному військовому клінічному шпиталі імені Бурденка в Москві.

За повідомленням, поранення, яке виявилося врешті несумісним із життям, він зазнав у травні у провінції Алеппо в Сирії. Командування представило його до ордена Мужності посмертно, заявили в Міноборони Росії.

Про похорони Михайла Широкопояса, що відбулися наприкінці минулого тижня на Далекому Сході Росії, в його рідному селищі в Амурській області, ще 14 червня повідомляли місцеві засоби інформації.

Зокрема, інтернет-видання «Амур.інфо» писало тоді, що, за словами родичів, у середині квітня 35-річний військовий поїхав у «відрядження» до Сирії на три місяці; в нього залишилися батько, сестра і дружина з 13-річною дочкою. Але його загибель у Сирії журналісти тоді не змогли підтвердити, бо у прес-службі 35-ї армії порадили звертатися до Міністерства оборони.

А державна телерадіокомпанія «Амур», підрозділ Всеросійської держтелерадіокомпанії, наводила слова родичів загиблого, що той брав участь у бойових діях у Сирії і загинув через місяць свого «відрядження», підірвавшись на міні.

Пізніше обидва засоби інформації прибрали ці повідомлення зі своїх сайтів, їх нині можна знайти лише в кеші пошукових систем: «Амур.інфо» ДТРК «Амур»

Раніше була офіційно визнана загибель у Сирії, де Росія бере участь у громадянській війні на боці режиму президента Башара аль-Асада, дев’яти російських військовослужбовців. За неофіційними повідомленнями, там гинули й інші росіяни, що офіційно не належали до лав Збройних сил.

XS
SM
MD
LG