Доступність посилання

ТОП новини

У Відні ІААФ вирішить, чи допускати до змагань російських легкоатлетів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) 17 червня у Відні вирішить, чи допускати до змагань російських легкоатлетів, щоб вони встигли виконати кваліфікаційні нормативи і взяли участь в Олімпіаді в Бразилії в серпні.

Керівники світової легкої атлетики визначатимуть, чи достатньо Росія зробила від листопада 2015 року, коли через поширену і підтримувану державою практику вживання допінгу від змагань під егідоб ІААФ були відсторонені всі російські спортсмени.

Надії Москви на позитивне рішення значно зменшилися 15 червня, коли Всесвітня антидопінгова агенція (ВАДА) поширилановий звіт, що російські спортсмени далі масово провалюють тести на наявність заборонених препаратів, а державні органи Росії ускладнюють роботу антидопінгових фахівців.

У своєму прагненні скасувати заборону на змагання Росія оголосила про реформи, зокрема, змінила частину спортивних високопосадовціві запровадила антидопінгові уроки в школах, щоб змінити ставлення до використання заборонених препаратів.

Міжнародний олімпійський комітет заявив, що може переглянути рішення ІААФ, щоб не допустити покарання чесних спортсменів поряд зі спійманими на вживанні допінгу.

XS
SM
MD
LG