Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській облраді активісти блокують трибуну і вимагають офіційно визнати добровольців


Мітингувальники в приміщенні Одеської обласної ради. 
Мітингувальники в приміщенні Одеської обласної ради. 

Кількадесят активістів та волонтерів разом з добровольцями заблокували трибуну під час засідання Одеської обласної ради.
Їхня головна вимога – визнання бійців добровольчих формувань, що не входять до складу Збройних сил України, учасниками бойових дій на сході України.

«Вони всі малого того, що безкоштовно воюють. То ще й після того злочинцями опиняються», – обурюється представник одеської «Самооборони» Тодор Пановський.

Зранку учасники протесту провели акцію під стінами Одеської облради. На сесію їх не пускали. Після кількагодинного мітингу, активісти прорвалися до зали засідань.

Голова ОДА Міхеїл Саакашвілі, який був присутній у приміщенні, підтримав мітингувальників та запропонував розглянути це питання на наступній сесії. Проте активісти не погодилися на такі умови. Наразі голова Одеської облради Анатолій Урбанський оголосив перерву, під час якої профільні комісії розглянуть питання визнання добровольців.

Напередодні на Дніпропетровщині після пікету бійців кількох добровольчих підрозділів, що не входять до ЗСУ, Дніпропетровська обласна рада ухвалила рішення про визнання бійців добровольчих формувань, жителів області, на регіональному рівні та вирішила створити комісію із надання їм статусу бійців-добровольців АТО.

XS
SM
MD
LG