Доступність посилання

ТОП новини

У Криму дружина Ахтема Чийгоза заявляє про загрозу своїй безпеці


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ельміра Аблялімова, дружина заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який зараз перебуває під арештом в Сімферополі, заявляє, що відчуває загрозу власній безпеці. За її словами, ввечері 16 червня невідомі люди зайшли на територію її двору.

«Завдяки тому, що сусіди проходили повз і випадково побачили людей і автомобіль, що стоїть недалеко, підняли шум, невідомі люди дуже швидко зникли. З огляду на те, що в Криму викрадають людей, зовсім недавно була зґвалтована і вбита дівчина, вважаю, що моєму життю загрожує небезпека», – написала Ельміра Аблялімова у Facebook.

Вона додала, що має намір готувати відповідні заяви в управління Слідчого комітету і ФСБ анексованого Росією Криму.

Ахтем Чийгоз перебуває під арештом в Сімферополі з 29 січня 2015 року.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 13 травня відхилив апеляційну скаргу захисту фігурантів «справи 26 лютого» – Ахтема Чийгоза й Алі Асанова, на продовження арешту.

Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. Їм протистояли активісти партії «Русское единство», якою керував на той момент нинішній голова анексованого Криму Сергій Аксьонов.

За даними російського слідства, через тисняву, що утворилася, двоє мітингувальників загинули, 79 людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

XS
SM
MD
LG