Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Навальний просить допустити Партію прогресу до виборів


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиціонер Олексій Навальний звернувся до президента Росії Володимира Путіна, прем’єр-міністра Дмитру Медведєва і голові ЦВК Ели Памфілової з проханням відновити реєстрацію Партії прогресу у Міністерстві юстиції Росії, тим самим допустити її до виборів Держдуми.

Навальний наголосив, що Партія прогресу має найбільший рівень підтримки серед демократичних партій і для її участі у виборах потрібне лише рішення Медведєва про скасування ліквідації партії, згода ЦВК використовувати російську Конституцію як документ прямої дії і допуск самого Навального до виборів.

Російський опозиціонер зазначив, що вирок у справі «Кировлеса» про розкрадання майна цієї компанії, через який його не допускають до виборів, був визнаний незаконним Європейським судом з прав людини.

Також Навальний направив до Конституційного суду Росії скаргу на положення закону про політичні партії, що дозволяють у позасудовому порядку позбавляти партії офіційної реєстрації.

17 червня президент Росії Володимир Путін підписав указ про проведення виборів до Держдуми Росії 18 вересня цього року.

Партія прогресу була зареєстрована у лютому 2014 року. У квітні 2015 роки її реєстрація була скасована російським Мін’юстом, а сама партія ліквідована. Олексій Навальний вважає це рішення незаконним.

XS
SM
MD
LG