Доступність посилання

ТОП новини

США не пропонували включати опозицію до сирійського уряду аль-Асада – ЗМІ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США не пропонували включити представників сирійської опозиції до уряду президента Сирії Башара аль-Асада, про що говорив президент Росії Володимир Путін. Про це 17 червня агентству Reuters повідомив американський чиновник на умовах анонімності.

За його словами, політика США щодо необхідності відходу аль-Асада від влади не змінилася.

Представник США наголосив, що Женевське комюніке 2012 року закликає до створення «перехідного органу управління, сформованого за взаємною згодою, що володіє повною виконавчою владою».

Позиція Вашингтона щодо Башара аль-Асада залишається незмінною, оскільки сирійська опозиція стверджує, що ніколи не змириться з його збереженням при владі, наголосив співрозмовник Reuters.

Раніше у п’ятницю президент Росії Володимир Путін, виступаючи на пленарній сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму, заявив, що згоден з пропозицією США про можливість включення сирійської опозиції до сирійського уряду. А речник Кремля Дмитро Пєсков застеріг США від зміни режиму у Сирії, зазначивши, що це може призвести, як він висловився, до занурення регіону у тотальний хаос.

Росія та Іран є ключовими союзниками президента Сирії Башара аль-Асада.

Опоненти сирійського президента Башара аль-Асада у Сирії, де війна триває від 2011 року, – це не однорідна група, а десятки розрізнених угруповань, зокрема й радикальних ісламістів.Частина Сирії наразі під контролем радикального угруповання «Ісламська держава».

Росія приєдналася до військової кампанії на боці Асада у Сирії восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG