Доступність посилання

ТОП новини

В Ізмаїлі на Одещині через масове отруєння оголосили надзвичайну ситуацію


Через надзвичайну ситуацію у місті закрили ринок
Через надзвичайну ситуацію у місті закрили ринок

У Ізмаїлі Одеської області у зв’язку зі спалахом кишково-вірусної інфекції оголосили надзвичайну ситуацію. В медичні установи району та міста вже звернулися понад 200 осіб, з них 119 – діти, серед яких – двоє віком до року. Про це повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

За його словами, медики оцінюють стан постраждалих як середнього ступеня тяжкості.

Міський голова Ізмаїла зазначив, що наразі хворі надходять виключно у стаціонар. У лікарнях ще є 80 місць. Проте в ізмаїльській середній школі №9 готують додаткові койко-місця.

Також міська рада розпорядилася тимчасово закрити усі заклади харчування (кафе, бари, ресторани) та ринки у місті. Абрамченко наголошує, що при цьому магазини та інші об’єкти торгівлі будуть працювати.

Райони водойм із стоячою водою взяли під охорону прикордонники.

З метою знезараження у водопровідній воді в кілька разів збільшений вміст хлору.

Хворі почали надходити до лікарень Ізмаїла 17 червня. Тоді припускали, що причиною отруєння може бути вода, оскільки нещодавно у місті пройшли сильні дощі, випала місячна норма опадів. Проте наразі джерело зараження точно не виявлено. За інформацією міськради, аналізи води у нормі. Триває епідеміологічне розслідування, до якого залучені представники Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Оголошення на вході до ізмаїльського ринку
Оголошення на вході до ізмаїльського ринку

XS
SM
MD
LG