Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет: Мурсі отримав другий довічний термін


Колишній президент Єгипту Мохаммед Мурсі
Колишній президент Єгипту Мохаммед Мурсі

Суд у Єгипті засудив колишнього президента Мохаммеда Мурсі до другого довічного терміну. У п’ятницю він був звинувачений у шпигунстві на користь Катару.

У цій же справі суд затвердив шість смертних вироків, в тому числі трьом журналістам заочно. Ще двоє обвинувачених отримали довічні терміни. Всі вироки можуть бути оскаржені в касаційній інстанції.

Мурсі, лідер забороненої нині ісламістської організації «Мусульманське братство», раніше вже був засуджений до смертної кари і довічного ув’язнення за іншими кримінальними справами, в тому числі за звинуваченням в організації масової втечі з в’язниці під час повстання проти тодішнього президента Хосні Мубарака в 2011 році, а також за звинуваченням у шпигунстві на користь радикального палестинського угруповання «Хамас».

У липні 2013 році єгипетські військові відсторонили Мурсі від влади, а потім заарештували його. Після цього в країні розпочалася кампанія репресій проти його прихильників. Сотні з них були засуджені до смерті, тисячі кинуті в тюрми.

XS
SM
MD
LG