Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні дипломати намагалися нелегально провезти цигарки – прикордонники


Цигарки як «дипломатичний вантаж», фото Державної прикордонної служби України
Цигарки як «дипломатичний вантаж», фото Державної прикордонної служби України

Дипломати з паспортами працівників посольства Монголії в Росії намагалися незаконно вивезти через кордон із України понад 29 тисяч пачок цигарок, повідомила Державна прикордонна служба.

За повідомленням, їх намагалися вивезти в суботу автомобілем із дипломатичними номерами російської реєстрації через пункт пропуску «Дякове» в Закарпатській області під виглядом дипломатичної пошти з Москви до Рима.

«Однак оперативні підрозділи Держприкордонслужби вже мали завчасну інформацію про можливе переміщення заборонених предметів цим автомобілем. За цим фактом Держприкордонслужба відразу поінформувала про підозрілий вантаж співробітників СБУ та фіскальної служби. Підозри у прикордонників посилилися, коли на автомобіль зреагував службовий собака, натренований на виявлення тютюнових виробів», – повідомили прикордонники. Наразі триває подальша перевірка.

Відео: Державна прикордонна служба України

Про цей інцидент на українсько-румунському державному кордоні поінформували і у Службі безпеки України.

«Водій та пасажир мікроавтобуса з дипломатичними номерами надали митникам ксерокопії документів про нібито перевезення дипломатичного вантажу з Москви до Рима. Оскільки документація не відповідала встановленому порядку та з огляду на нетиповий маршрут, правоохоронці ухвалили рішення про огляд мікроавтобуса. У восьми опечатаних боксах було виявлено велику партію цигарок українського та білоруського виробництва. Складено протокол про порушення митних правил. Тютюнові вироби вилучено», – повідомили в СБУ.

Закарпатська область, що межує з Румунією, Угорщиною і Словаччиною, є частим місцем спроб незаконного перевезення товарів через кордон чи й незаконного перетину кордону. У травні там спалахнув скандал через схожу спробу власника дипломатичного паспорта України незаконно вивезти до Словаччини майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу, фіктивні документи на який видала його дружина, працівниця посольства України у Словаччині. Після цього цю працівницю, першого секретаря посольства, відкликали, а президент України указом звільнив посла України у Словаччині з посади.

XS
SM
MD
LG