Доступність посилання

ТОП новини

Росія: табір у Карелії закрили після загибелі 14 дітей


Співробітники МНС Росії із врятованими дітьми, Карелія, 19 червня 2016 року
Співробітники МНС Росії із врятованими дітьми, Карелія, 19 червня 2016 року

Табір у Карелії, 14 дітей з якого загинули під час походу на озері Сямозеро, закрили, повідомив на нараді голова Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков.

18 червня 47 дітей і четверо дорослих з дитячого оздоровчого табору «Парк-готель Сямозеро» на двох човнах і рафті потрапили в шторм на озері. Човни перекинулися. Діти намагалися дістатися до берега, проте через великі хвилі і низьку температуру води зробити це змогли не всі. Рятувальна операція почалася тільки через 20 годин, після того, як про трагедію стало відомо від однієї з врятованих дівчат.

У Карелії і Москві 20 червня оголосили днем жалоби. Вранці в Москві приземлився літак МНС із тілами загиблих дітей. Раніше Департамент праці і соціального забезпечення уряду Москви опублікував список жертв трагедії. У ньому 14 імен, вік дітей – 12-13 років. Знайдено тіла 13 дітей, пошуки ще одного школяра тривають. Як мінімум десять загиблих були з малозабезпечених сімей або сиротами.

У справі про загибель дітей затримали п’ятьох осіб: директора табору, його заступника, двох інструкторів і вожатого. Слідчий комітет Росії почав розслідування кримінальної справи за статтею про виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, які спричинили смерть двох або більше осіб, покарання за якою передбачає до 10 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG