Доступність посилання

ТОП новини

Розслідувачі CIT знайшли касетні бомби в сюжеті RT про російську операцію в Сирії


Команда Conflict Intelligence Team (CIT), що займається розслідуваннями у зв’язку з російською військовою операцією в Сирії, виявила, що телеканал RT 18 червня показав кадри з авіабази Хмеймім в Сирії, на яких один із російських бойових літаків оснащений касетними бомбами.

На відео, присвяченому інспекції міністра оборони Росії Сергія Шойгу, крупним планом показані закріплені під фюзеляжем літака боєприпаси РБК-500 ЗАБ-2,5 см (напис легко розгледіти) – це тип касетної бомби із запальною бойовою частиною.

Після публікації відео змінили – з кадрів рулювання літака на злітно-посадковій смузі воно переходить відразу до виступу Шойгу. Однак на YouTube бомби можна побачити за допомогою попереднього перегляду, повідомляється на сайті CIT.

Міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Human Rights Watch неодноразово звинувачували Росію у застосуванні заборонених міжнародною конвенцією касетних боєприпасів при завданні авіаударів у Сирії. Офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що на базі Хмеймім немає касетних бомб і що російська авіація не використовує їх у Сирії.

XS
SM
MD
LG