Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина агітує британців проти Brexit


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

20 червня Угорщина розпочала платну кампанію у британських ЗМІ проти виходу Великобританії зі складу ЄС – за три дні до початку загальнонаціонального референдуму в цій країні. Ціна лише одного оголошення обсягом в одну сторінку у часописі Daily Mail накладом два мільйони примірників обійдеться угорським платникам податків у 18 мільйонів форинтів, або 65 тисяч доларів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Керівник Міністерства закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто вважає, що подальше перебування Великої Британії у складі Євросоюзу має для Будапешта не тільки економічний, а й політичний сенс, оскільки ці дві країни перебувають, за словами угорського міністра, на одній платформі в питаннях вирішення мігрантської кризи, а також надмірної централізації євроінституцій у Брюсселі.

На думку ж опозиційних політиків Угорщини, насправді уряд Віктора Орбана побоюється, що внаслідок виходу Британії з Євросоюзу на батьківщину можуть повернутися 300 тисяч угорських заробітчан, яких буде дуже важко працевлаштувати через низькі зарплати в Угорщині та відсутність перспектив професійного росту для молодих дипломованих фахівців.

За неофіційними даними, лише в одному Лондоні нині працює до 200 тисяч вихідців з Угорщини. На цьому тлі офіційна статистика подає іншу загальну цифру: 35 тисяч угорських громадян, які працюють у Великобританії.

Референдум щодо подальшого членства Великої Британії в Європейському союзі запланований на 23 червня.

XS
SM
MD
LG