Доступність посилання

ТОП новини

Іранська газета заявила про примусове закриття через критичні статті


Сторінка газети «Ганун» зі статтею про становище в іранських в’язницях, 11 червня 2016 року
Сторінка газети «Ганун» зі статтею про становище в іранських в’язницях, 11 червня 2016 року

В Ірані газета «Ганун» заявила на своєму сайті, що її закрили за рішенням суду.

Як мовиться в короткому повідомленні без дальших подробиць, газету звинуватили в наклепі й оприлюдненні неправдивих повідомлень із метою створити невдоволення в суспільстві за скаргою Корпусу вартових ісламської революції.

У січні ця газета вже натрапляла на різку критику після статті, яка критично оцінила те, як повівся з 10 затриманими в іранських водах американськими військовими Корпус вартових ісламської революції – ця елітна силова структура, по суті паралельні збройні сили, є головною опорою ісламського режиму в Ірані. Тоді командувач корпусу Могаммад Алі Джафарі назвав ту статтю «великою помилкою» й заявив, що газета «повинна покаятися за свої слова».

Незадовго до закриття, 11 червня, газета «Ганун» надрукувала ще одну статтю, що викликала невдоволення владних структур – із критикою умов утримання в одній із в’язниць у Тегерані. Головний прокурор Тегерана Аббас Джафарі-Довлатабаді відкинув тоді ту статтю як «брехню» й заявив, що головного редактора газети притягнуть до відповідальності.

В Ірані засоби інформації нерідко зазнають цензури, погроз закриттям і рішень про закриття з боку державних органів ісламської республіки.

XS
SM
MD
LG