Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу про халатність чиновників через загибель дітей у Карелії


Слідчий комітет Росії порушив ще одну кримінальну справу у зв’язку з загибеллю дітей на озері Сямозеро в Карелії. Справа стосується чиновників і порушена за статтею «недбальство», йдеться в повідомленні на сайті відомства.

За даними слідчих, скарги на порушення, які допускало керівництво дитячого табору, влада Карелії отримувала ще минулого року. Однак посадові особи не вжили жодних заходів і продовжували видавати дозволи на відпочинок дітей, йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії.

Перша кримінальна справа стосувалася надання небезпечних послуг, її фігурантами стали п’ять осіб – керівники й інструктори табору. Обидві справи об’єднані в одне провадження.

18 червня 47 дітей і четверо дорослих з дитячого оздоровчого табору «Парк-готель Сямозеро» на двох човнах і рафті потрапили в шторм, човни перекинулися. Діти намагалися дістатися до берега, проте через великі хвилі і низьку температуру води зробити це змогли не всі. 14 школярів загинули. Тіла 13 загиблих були доставлені в Москву, пошуки ще одного тривають.

Після трагедії табір «Парк-готель Сямозеро» був закритий.

Вчора в департаменті соцзахисту Москви були проведені обшуки.

XS
SM
MD
LG